0 212 612 07 35
Sosyal Medya Hesaplarımız

Yangın Hidrant Sistemleri

Yangın Hidrant Sistemleri

Yangın Hidrant Sistemleri, Hidrantlar, binalarda çıkan yangınlar büyüdüğünde dışarıdan, söndürme yapılması için gerekli suyun temin edilmesini sağlayan elemanlardır.Yangın hidrantlarının anma çapları 80, 100 ve 150 mm olarak mevcuttur. Uzunlukları da 1450, 1750 ve 2150 mm olarak değişebilmektedir.Yangın hidrantları çok riskli bölgelerde 50 m, riskli bölgelerde 100 m , orta riskli bölgelerde 125 m ,az riskli bölgelerde 150 m aralıklarla konulabilmektedir

Yangın Hidrant Sistemleri

Fabrikalar, depolar, binalar ve endüstriyel tesislerin su ile söndürme sistemlerinde, ayrıca şehir ve kasabalarda direkt müdahalenin yanında itfaiyenin su alabilme amacına yönelik olarak kullanılan sistemlerdir.  Hidrantlar dökme demir gövde, vana , vanaya kumanda eden mil, otomatik boşaltma donanımı (çek valf) ve hortum bağlantı rakorlarından meydana gelir. Hidrantlarda su kullanma işi bittikten sonra yani hidrant kapanınca hidrant içinde kalan su, çek ve valf sistemi ile otomatik olarak boşalmakta ve hidrant dona karşı korunmaktadır. Yangında normal olarak 3 hidrantın (azami 4) kullanıldığı ve yangın süresinin 3-15 dakika olduğu kabul edilmektedir.

1.Yangında korunacak binaların dışına yeterli miktarda hidrant yerleştirilmeli ve aynı yerden iki hortum bağlanabilmelidir.
Hidrantlar arası mesafe;
– Fabrika,depolarda 40-50m
– Şehirlerde 150m

2.Hidrantların binadan mesafesi normal şartlarda 12 metreden aşağı olmamalıdır. Bu mesafelere konması mümkün olmayan durumlarda da kısa mesafelerde uygun yerlere yerleştirilmelidir. Bu yerler yangında yıkılmayacak duvar kenarları veya duman ve sıcaklığın en az etkileyeceği alanlar olabilir.

Yangın Hidrant Sistemleri